4 os.
30 min
Łatwe
3.00 zł / os.
Pancakes ze szpinakiem
Składniki przepisu
Szpinak mrożony Zaczarowany Ogród, 50 g
Jajko, 1 sztuka
Mąka Marysia, 1 szklanka
Mleko, 1 szklanka
Cukier, 1 łyżka
Proszek do pieczenia Marysia, 1 łyżeczka
Soda, szczypta
Jogurt naturalny Mleczna Polana, ½ szklanki
Miód Zaczarowany Ogród, 1 ½ łyżki
Skórka otarta z cytryny
Przygotowanie przepisu
Włóż do miski składniki na ciasto: mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia, sodę oraz rozmrożony szpinak. Składniki zmiksuj blenderem na gładką masę.
Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Nakładaj ciasto łyżką i smaż placuszki z obu stron na złoty kolor.
W miseczce wymieszaj jogurt naturalny i miód. Gotowe placuszki układaj na talerzu. Podawaj polane jogurtem i posypane skórką z cytryny.