4 os.
20 min
Łatwe
7.00 zł / os.
Pascha carska z kardamonem
Składniki przepisu
500 g twarogu sernikowego Mleczna Polana
200 g masła 82% Mleczna Polana
150 g cukru drobnego
50 g kwaśnej śmietany 30%
100 g gorzkiej czekolady Choco Charlie
100 g czekolady mlecznej Choco Charlie
50 g żurawiny suszonej Bacalis
50 g daktyli suszonych Bacalis
100 g orzechów włoskich Bacalis
szczypta mielonego kardamonu
1 łyżeczka mielonego cynamonu Na Szlaku Smaku
1 słoik konfitury truskawkowej Zaczarowany Ogród
Przygotowanie przepisu

Żurawinę, daktyle i gorzką czekoladę pokrój na drobne kawałki. W dzieży utrzyj cukier z masłem i cały czas ucierając, dodawaj po łyżce ser, a na koniec śmietanę. Dodaj cynamon, kardamon i posiekane składniki. Dokładnie połącz. Paschę przełóż na ścierkę, dokładnie zawiąż i wstaw do lodówki na minimum 12 h, najlepiej przygniatając czymś ciężkim.

Podawaj z konfiturą i tartą czekoladą mleczną.