4 os.
40 min
Łatwe
4.15 zł / os.
Paszteciki z pieczarkami i cząbrem
Składniki przepisu
½ opakowania ciasta francuskiego Go tove
200 g brązowych pieczarek
2 cebule
4 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
1 garść suszonych grzybów Zaczarowany Ogród
pieprz w młynku
2 łyżki suszonego cząbru
100 ml oleju słonecznikowego Marysia
1 łyżka mąki ziemniaczanej Marysia
1 jajko
1 łyżka mleka 3,2% Mleczna Polana
2 łyżki czarnuszki
sól drobna
Przygotowanie przepisu

Cebulę pokrój w kostkę i duś na oleju do miękkości, dodaj posiekany czosnek. Pieczarki zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli. Smaż do uzyskania suchej masy. Grzyby suszone zmiel na puder i dodaj do pieczarek. Dosyp cząber, czarnuszkę i sól. Na koniec przygotuje zawiesinę z wody i mąki. Wlej do grzybów i zagotuj. Przełóż farsz do wystudzenia.

Jajka roztrzep z mlekiem. Ciasto przetnij wzdłuż na 2-3 kawałki. Na każdym płacie ułóż podłużną linię farszu przez całą długość. Ciasto załóż i delikatnie przygnieć na łączeniu. Posmaruj jajkiem i posyp czarnuszką i cząbrem. Piecz w temp. 190* C przez około 20 min.