4 os.
20 min
Łatwe
7.40 zł / os.
Pieczone krewetki z czosnkiem
Składniki przepisu
2 opakowania krewetek mrożonych Master Fish
4 kromki pieczywa tostowego pszennego Wypiekarnia i Ciachownia
60 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
3 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
½ cytryny
½ papryczki chili
4 gałązki natki pietruszki
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Piekarnik nagrzej do 180oC. Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Papryczkę chili drobno posiekaj. Krewetki obierz z pancerzyków.

Na patelni rozpuść masło i wrzuć na nie czosnek. Smaż przez pół minuty. Następnie dodaj papryczkę chili i sok z cytryny. Wrzuć na patelnię krewetki, zamieszaj i wstaw do piekarnika i piecz przez 10 minut.

Na drugiej patelni rozpuść dwie łyżki masła i usmaż na nim tosty.

Gotowe krewetki dopraw do smaku solą i pieprzem i posyp świeżo posiekaną natką pietruszki.