4 os.
50 min
Łatwe
7.30 zł / os.
Pieczone udka
Składniki przepisu
4 udka z kurczaka
2 łyżki masła extra 82% Mleczna Polana
2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
2 gałązki rozmarynu
1 opakowanie ćwiartek ziemniaczanych Go Tove
1 opakowanie warzyw na patelnię Go Tove
4 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
sól
Przygotowanie przepisu

Nagrzej piekarnik do 200oC. Udka opłucz, osusz i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Udka posyp solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Dodaj ćwiartki ziemniaczane, skrop oliwą i wstaw do piekarnika na 40 minut.

Na patelni rozpuść masło, wrzuć na nie warzywa i smaż przez 2-3 minuty. Gotowego kurczaka podawaj z ćwiartkami i warzywami z patelni.