4 os.
25 min
Średnie
3.00 zł / os.
Placki marchwiowe z wędzonym łososiem
Składniki przepisu
50 g wędzonego łososia
3 łyżki serka topionego
200 ml soku marchwiowego Pan Marchewka
4 jajka
400 g mąki tortowej Marysia
2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
1 duża marchew
1/2 selera korzeniowego
1 łyżeczka ziół prowansalskich Na Szlaku Smaku
1 łyżka czarnuszki
3-4 gałązki natki pietruszki
sól
Przygotowanie przepisu

Do wysokiego naczynia wlej sok, dodaj jajka i oliwę, zblenduj, partiami dodaj mąkę, dopraw solą i zblenduj ponownie. Dodaj na koniec posiekaną natkę i starte warzywa. Delikatnie zamieszaj. Smaż na rozgrzanej patelni małe placki. Po obróceniu na drugą stronę na placki nałóż serek, jeden pozostaw bez niczego. Po kilku minutach zdejmij z ognia i dołóż na każdy placek kawałek łososia. Poukładaj na sobie piętrowo, na wierzch połóż placek bez serka i udekoruj łososiem.