4 os.
35 min
Średnie
6.95 zł / os.
Potrawka z kurczaka z dyni
Składniki przepisu
2 filety z kurczaka
1 opakowanie mrożonych kopytek Go tove
1 łyżka masła ekstra 82 % Mleczna Polana
200 g dyni
2 ząbki czosnku
½ papryczki chili
garść listków bazylii
1 puszka mleka kokosowego Na Szlaku Smaku
100 ml bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
1 łyżka czerwonej pasty curry
1 łyżeczka curry Na Szlaku Smaku
sól, do smaku
Przygotowanie przepisu

Czosnek zmiażdż i drobno posiekaj. Dynię obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w średnią kostkę. Papryczkę chili drobno posiekaj.

Filet z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w plastry.

Na dużej patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią czosnek oraz chili. Smaż około 1 minuty, a następnie dodaj pokrojoną dynię i smaż około 5-6 minut.

Dodaj plastry kurczaka i czerwoną pastę curry. Smaż kolejne 5 minut. Zalej kurczaka mlekiem kokosowym oraz bulionem i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Sos dopraw do smaku curry i solą.

Kopytka ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć na nie kopytka i smaż na złoty kolor.

Kopytka podawaj z potrawką z kurczaka i posiekanymi listkami bazylii.