Domowa granola:
Piekarnik nagrzej do 160 stopni. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wysyp płatki owsiane i resztę sypkich produktów. Dodaj posiekane orzechy włoskie oraz laskowe i bakalie, polej miodem i posyp cynamonem. Przed włożeniem do piekarnika przemieszaj całość Piecz przez 20-25 minut, co jakiś czas mieszając. Po upieczeniu przesyp do słoika i przechowuj w szafce.
Domowy budyń:
Połowę mleka wlej do rondelka, a drugą połowę wymieszaj z mąką ziemniaczaną, cukrem wanilinowym i ewentualnym cukrem oraz żółtkami. Kiedy mleko się zagotuje, wlej do niego mieszankę, zmniejsz ogień i cały czas mieszaj, aby uniknąć grudek. Podawaj na ciepło z łyżką powideł śliwkowych albo z niespodzianką w postaci kosteczki czekolady.
Ryż kokosowy:
Ryż ugotuj pół na pół w wodzie z mleczkiem kokosowym i odrobiną soli aż będzie miękki. Jeżeli jest płynny możesz dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną wody). Ugotowany ryż przełóż do pojemników na lunch, polej musem mango i posyp podprażonymi płatkami kokosowymi.