
4 os.
30 min
Łatwe
5.40 zł / os.
Roladki z bakłażana
Składniki przepisu
3 – 4 bakłażany
250 g twarogu wędzonego
50 g orzechów włoskich Bacalis
50 ml oleju rzepakowego Marysia
Zioła prowansalskie Na Szlaku Smaku
Czosnek granulowany Na Szlaku Smaku
Kurkuma Na Szlaku Smaku
Papryka słodka Na Szlaku Smaku
Pieprz kolorowy
Curry Na Szlaku Smaku
Papryka ostra Na Szlaku Smaku
Sól Na Szlaku Smaku
Przygotowanie przepisu
1. Bakłażany pokrój w podłużne plastry, oprósz solą, odstaw na 30 min.
Po tym czasie je osusz.
2. Każdy plaster posyp przyprawami, posmaruj olejem, a następnie umieść na rozgrzanym grillu. Grilluj 5 minut z każdej strony.
3. Twaróg połącz z przyprawami.
4. Do twarogu dodaj posiekane orzechy. Wymieszaj na jednolita masę.
5. Na plastry zgrillowanego bakłażana ułóż „niebo farszu serowego”, a następnie zwiń roladkę.