6 os.
60 min
Średnie
9.95 zł / os.
Roladki z indyka z ziołami
Składniki przepisu
6 PLASTRÓW FILETA PO 250G
MIÓD WIELOKWIATOWY ZACZAROWANY OGRÓD
3 ŁYŻKI MAJONEZU WYTWORNY NA SZLAKU SMAKU
CZARNE OLIWKI PHILOSOPHIE
PESTO CZERWONE PASTA LA VISTA
POMIDORY SUSZONE PASTA LA VISTA
KASZA PĘCZAK MARYSIA
ROZMARYN
TYMIANEK
NATKA PIETRUSZKI
BAZYLIA
CZOSNEK
PIEPRZ KOLOROWY
PAPRYKA SŁODKA NA SZLAKU SMAKU
PAPRYKA OSTRA NA SZLAKU SMAKU
SÓL NA SZLAKU SMAKU
2 OPAK. ŚMIETANKI SŁODKIEJ 30% MLECZNA POLANA
CZOSNEK
3 SZALOTKI
1/2 SZKLANKI WINA PÓŁWYTRAWNEGO
50 G MASŁA EKSTRA 82% MLECZNA POLANA
Przygotowanie przepisu

1. Filety oprósz przyprawami i odstaw na 2h.

2. Po wskazanym czasie posmaruj plastry mięsa majonezem.

3. Na brzegu każdego plastra ułóż nieco pietruszki i suszone pomidory .

4. Mięso zwiń w roladkę.

6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut.

SOS

1. W rondelku rozpuść masło.

2. Na maśle przesmaż posiekane szalotki oraz czosnek.

3. Zalej warzywa winem. Redukuj objętość przez 10 minut.

4. Teraz dodaj śmietankę, zagotuj i dopraw solą.

5. Na koniec dodaj kilka oliwek.