4 os.
15 min
Łatwe
2.60 zł / os.
Roladki z tortilli
Składniki przepisu
2 pszenne tortille
2 jajka M Marysia
½ ogórka szklarniowego
2 garści rukoli
4 gałązki natki pietruszki
6 pomidorów suszonych Zaczarowany Ogród
2 łyżki majonezu Wytworny Na Szlaku Smaku
1 łyżka musztardy sarepskiej Zaczarowany Ogród
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupki. Pokrój jajka w drobną kostkę i przełóż do miski.

Ogórki przekrój wzdłuż i za pomocą łyżki usuń pestki. Następnie pokrój ogórki w drobną kostkę i przełóż do miski z jajkiem. Pomidory suszone pokrój w paseczki i dodaj do miski. Dodaj majonez, musztardę i wymieszaj całość. Dopraw pastę do smaku solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj pastę.

Tortillę zwilż wodą i zrumień z obu stron na suchej patelni. Na tortilli rozsmaruj połowę farszu, nałóż część rukoli i zwiń w ciasny rulon. W taki sam sposób przygotuj drugą tortillę.

Przed podaniem pokrój tortillę na roladki. Każdą roladkę zepnij wykałaczką.