W misce umieszczamy mąkę, jajka i masło i łączymy składniki. Dodajemy kwaśną śmietanę oraz cukier i ugniatamy aż do uzyskania zwartej masy. Następnie miskę przykrywamy i umieszczamy w lodówce na godzinę.
Po godzinie wyciągamy ciasto i wałkujemy je w cienki okrąg do grubości ok. 3 mm i przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem.
Krem: żółtka zasypujemy cukrem i odkładamy. Zagotowujemy pół litra mleka i zagotowujemy. Żółtka ucieramy z cukrem do jednolitej kremowej masy. Następnie dodajemy dwie płaskie łyżki mąki ziemniaczanej i mieszamy. Do tak przygotowanej masy z żółtek bardzo powoli wlewamy gorące mleko, cały czas mieszając. Krem wstawiamy jeszcze na chwilę na minimalny ogień, cały czas mieszając. Jeśli wszystkie czynności wykonaliśmy dobrze, krem powinien być gęsty, ale o jednolitej konsystencji, bez gródek.
Kremem polewamy środek ciasta, tak aby od brzegów dzieliło warstwę z kremem min. 5 centymetrów. Na wierzch kremu układamy suszone morele oraz posypujemy orzechami nerkowca, a sam wierzch cukrem.
Ciasto zwijamy do środka na zakładki i pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 30 minut.