4 os.
15 min
Łatwe
1.45 zł / os.
Sałatka śledziowa
Składniki przepisu
4 filety śledziowe bismarck Master Fish
4 ogórki kiszone Zaczarowany Ogród
1 czerwona cebula
1 jabłko
4 gałązki natki pietruszki
6 łyżek kwaśnej śmietany 18% Mleczna Polana
2 łyżki musztardy sarepskiej Zaczarowany Ogród
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz, do smaku
Przygotowanie przepisu

Filety śledziowe opłucz pod bieżącą wodą, przełóż do miski, zalej zimną wodą i odstaw na 30 minut. Po tym czasie wyjmij śledzie z wody, osusz i pokrój na małe kawałki.

Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę i sparz wrzątkiem na sitku. Ogórki kiszone pokrój w kostkę. Jabłko obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.

W miseczce wymieszaj kwaśną śmietanę, musztardę i cukier. Składniki sałatki przełóż do miski i wymieszaj z sosem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem udekoruj sałatkę świeżo posiekaną natką pietruszki.