4 os.
20 min
Łatwe
3.75 zł / os.
Sałatka z jajkiem
Składniki przepisu
100 g kaszy orkiszowej Marysia
4 jajka M z wolnego wybiegu Marysia
2 garści roszponki
1 pęczek rzodkiewki
½ pęczka szczypiorku
½ cytryny
6 suszonych pomidorów z ziołami Zaczarowany Ogród
3 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
sól, pieprz, Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Kaszę orkiszową ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek.

Kaszę nałóż na środek talerza. Na brzegu talerza ułóż połówki jajek. Rzodkiewkę opłucz, pokrój w cienkie plasterki i ułóż obok jajek.

Roszponkę ułóż na kaszy. Suszone pomidory pokrój w cienkie paseczki i ułóż na roszponce.

Z oliwy i soku z cytryny przygotuj sos i skrop nim sałatkę. Wierzch sałatki udekoruj drobno posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę dopraw solą i pieprzem.