4 os.
35 min
Łatwe
8.90 zł / os.
Sałatka z pieczonym kurczakiem i serem brie
Składniki przepisu
8 szt. podudzia z kurczaka
4 łyżki suszonych warzyw
1 łyżka suszonych grzybów Borowik Szlachetny Zaczarowany Ogród
1 główka sałaty rzymskiej
1 ser Brie Mleczna Polana
1 garść pomidorków koktajlowych
6 łyżek oleju słonecznikowego Marysia
3 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
1 cytryna
1 łyżeczka musztardy sarepskiej Zaczarowany Ogród
1 łyżka miodu lipowego Zaczarowany Ogród
sól
pieprz w młynku
Przygotowanie przepisu
Kurczaka rozetnij, aby uzyskać płaskie kawałki mięsa i wyjmij kość. Nasmaruj olejem i smaż na średnio rozgrzanej patelni od strony skóry do złotego koloru. Posól, obróć i na patelnię wlej wody do wysokości skóry. Dodaj suszone grzyby i warzywa i wstaw do pieca w temp. 140oC na około 10 minut.
W misce wymieszaj musztardę ze skórką i sokiem z cytryny, miodem, pieprzem i solą. Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i 6 łyżek oleju słonecznikowego. Dodaj pokrojone na pół pomidorki oraz porwaną sałatę i wymieszaj. Podawaj z upieczonym kurczakiem i serem pokrojonym w małe kawałki.