4 os.
15 min
Łatwe
3.00 zł / os.
Sałatka z tuńczykiem
Składniki przepisu
½ główki sałaty lodowej
Tuńczyk w oleju Master Fish, 2 puszki/240 g
Jajko, 2 sztuki/120
Oliwki zielone, ½ szklanki/ 100 g
Fasola czerwona konserwowa Zaczarowany Ogród, ½ szklanki/90 g
Kukurydza konserwowa Zaczarowany Ogród, ½ szklanki/ 90 g
Cebula czerwona, 1 sztuka/100 g
Pomidor, 1 sztuka/120 g
Pomarańcz, ½ sztuki/100 g
Majonez Wytworny, 2 łyżki/50 g
Keczup Zaczarowany Ogród, 2 łyżki/30 g
Przygotowanie przepisu

Jajka ugotuj na twardo. Przygotuj sos: w miseczce wymieszaj keczup, majonez oraz sok wyciśnięty z połowy pomarańczy.

Cebulę posiekaj w piórka, pomidora pokrój na ćwiartki. Tuńczyka odsącz z zalewy. Jajka obierz i pokrój na ćwiartki. Sałatę lodową posiekaj i ułóż na talerzu. Na sałatę nałóż połowę sosu. Wyłóż tuńczyka na środek talerza. Obok ułóż zielone oliwki, czerwoną fasolkę, kukurydzę, pomidory, cebulę oraz jajka. Polej sałatkę resztą sosu i udekoruj natką pietruszki.