4 os.
20 min
Łatwe
3.00 zł / os.
Sandwich z sadzonym jajkiem
Składniki przepisu
8 kromek pieczywa tostowego pszennego Wypiekarnia i Ciachownia
4 plastry schabu pieczonego Rzeźnik Szymon Pure
4 plastry sera gouda Mleczna Polana
5 jaj Marysia z wolnego wybiegu
1 łyżka masła ekstra 82% Mleczna Polana
3 łyżki mleka 2% Mleczna Polana
2 łyżki musztardy stołowej Zaczarowany Ogród
½ pęczka szczypiorku
5 gałązek natki pietruszki
5 łyżek oleju rzepakowego Marysia
Przygotowanie przepisu

Jajko wbij do miski i wymieszaj z mlekiem. Kanapki posmaruj musztardą i ułóż na nich plastry sera i schabu. Następnie przykryj kanapki wierzchnią kromką pieczywa.

Kanapki obtaczaj w jajku z mlekiem i kładź na rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor około 2 minut i przewróć kanapki na drugą stronę. Na patelnię dodaj masło. Usmażone tosty przełóż na talerz.

Na tej samej patelni usmaż cztery jajka sadzone.

Na wierzchu każdego tostu ułóż jajko sadzone. Tosty podawaj z siekanym szczypiorkiem i natką pietruszki.