4 os.
15 min
Łatwe
2.90 zł / os.
Śledzie z suszonymi pomidorami
Składniki przepisu
2 opakowania filetów śledziowych a’la matjas w oleju Master Fish
1 cebula
½ cytryny
2 łyżki koncentratu pomidorowego Zaczarowany Ogród
½ słoika suszonych pomidorów w oleju Zaczarowany Ogród
2 garści orzechów włoskich Bacalis
sól Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu
Cebulę obierz i pokrój w drobne pióra. Cebulę przełóż na sitko, sparz wrzątkiem, a następnie przełóż do miski. Śledzie odsącz z nadmiaru oleju i pokrój na małe kawałki. Suszone pomidory pokrój w paseczki.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj koncentrat pomidorowy, 4 łyżki oleju z zalewy suszonych pomidorów oraz sok wyciśnięty z cytryny. Dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą.
Na koniec dodaj grubo posiekane orzechy włoskie. Przed podaniem śledzie schładzać w lodówce przez 20 minut.