4 os.
30 min
Łatwe
6.40 zł / os.
Smoothie z gruszki i żurawiny
Składniki przepisu
2 gruszki
150 ml soku żurawinowego
1 grejpfrut
2 łyżki miodu lipowego Zaczarowany Ogród
150 ml mleka kokosowego
szczypta cynamonu Na Szlaku Smaku
świeża mięta do dekoracji
80 g płatków owsianych błyskawicznych Marysia
60 g orzechów włoskich Bacalis
50 g wiórków kokosowych Bacalis
50 g orzechów nerkowca Bacalis
50 g suszonej żurawiny Bacalis
30 g pestek dyni Bacalis
30 g słonecznika łuskanego Bacalis
1 łyżka kawy rozpuszczalnej Baristado
2 łyżki miodu lipowego Zaczarowany Ogród
2 łyżki cukru brązowego
sól
Przygotowanie przepisu

Do blendera przełóż gruszki bez ogonków i gniazd nasiennych, dodaj startą skórkę i sok z grejpfruta, miód, cynamon, mleko i sok i zblenduj na gładką masę.

Nalej do miski 1/2 szklanki wrzątku, zaparz kawę, dodaj cukier i miód, mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj posiekane orzechy, owoce i pestki i wymieszaj. Piecz w temperaturze 150oC, przez około 30 min, co kilka minut mieszając granolę. Podawaj ze smoothie i świeżą miętą.