Boczek pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią boczek. Smaż przez 4-5 minut na małym ogniu. Usmażony boczek przełóż na miseczkę, tłuszcz zachowaj na patelni.
Na tłuszcz z boczku wrzuć cebulę i smaż przez 3-4 minuty. Następnie usmażoną cebulę przełóż do miski i dodaj do niej fasolę z puszki z odrobiną zalewy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i zblenduj na pastę.
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Czerwoną cebulę obierz i również pokrój w drobną kostkę. W miseczce wymieszaj pomidory i cebulę. Dopraw do smaku sola i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
Na dużej patelni rozgrzej łyżeczkę masła i podsmaż na niej tortillę z obu stron. Na pozostałym maśle usmaż jajka sadzone.
Tortillę posmaruj pastą z fasoli. Na wierzchu ułóż jajka sadzone, boczek i salsę z pomidorów.
Przed podaniem udekoruj danie świeżo posiekaną natka pietruszki.