4 os.
30 min
Łatwe
4.10 zł / os.
Słodki krem z kukurydzy w termosie
Składniki przepisu
2 cebule
1 marchewka
3 ząbki czosnku
20 g świeżego imbiru
100 ml oliwy z oliwek Philosophie
1 puszka kukurydzy Zaczarowany Ogród
1 łyżeczka przyprawy curry Na Szlaku Smaku
1 łyżeczka słodkiej papryki Na Szlaku Smaku
1 puszka mleka kokosowego Na Szlaku Smaku
400 ml wody Aqua Rosa
sól Na Szlaku Smaku
garść świeżej kolendry
1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie przepisu
Cebulę, marchewkę oraz imbir kroimy w grubą kostkę lub plastry, wszystko wkładamy do garnka, dodajemy ząbki czosnku i prażymy delikatnie na oliwie. Następnie dodajemy odcedzoną kukurydzę z puszki.
Gdy wszystkie warzywa delikatnie się podsmażą zmniejszamy gaz i dodajemy do nich słodką, mieloną paprykę oraz curry.
Następnie dodajemy mleko kokosowe oraz wodę i gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Mielimy wszystko za pomocą blendera.
Dodajemy sól, garść świeżej kolendry oraz sok z cytryny. Całość jeszcze raz blendujemy.