4 os.
40 min
Łatwe
6.50 zł / os.
Spaghetti frutti di mare
Składniki przepisu
Makaron spaghetti Pasta La Vista, 200 g
Mieszanka owoców morza, 500 g
Czosnek, 3 ząbki/ 15 g
Oliwa, 3 łyżki/ 30 g
Cebula, 2 sztuki/ 150 g
Masło Mleczna Polana, 1 łyżka/ 20g
Przecier pomidorowy Zaczarowany Ogród, ½ szklanki/ 120 g
Bazylia, ½ pęczka/ 20 g
Chili, do smaku
Sól, do smaku
Pieprz, do smaku
Przygotowanie przepisu

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, odcedź na durszlaku i przelej zimną wodą.

Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Do cebuli dodaj czosnek i smaż przez 5 minut. Podlej cebulę i czosnek łyżeczką wody. Dodaj przecier pomidorowy oraz owoce morza. Dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą chili.

Zaczekaj, aż sos zawrze, a następnie dodaj do sosu łyżkę masła, ugotowany makaron i siekaną bazylię. Wymieszaj makaron z sosem. Przed podaniem udekoruj makaron listkami bazylii oraz oliwą.