4 os.
25 min
Średnie
3.30 zł / os.
Spaghetti Putanesca
Składniki przepisu
1 opakowanie makaronu spaghetti Pasta La Vista
1 puszka tuńczyka w oleju Master Fish
3 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
garść czarnych oliwek Philosophie
½ papryczki chili
1 łyżka kaparów
4 gałązki natki pietruszki
garść listków bazylii
1 puszka pomidorów krojonych Zaczarowany Ogród
2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
sól, pieprz
Przygotowanie przepisu

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Czosnek zmiażdż, obierz i drobno posiekaj. Oliwki i papryczkę chili pokrój plasterki.

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią czosnek, chili oraz oliwki. Smaż około 1 minuty. Następnie dodaj pomidory z puszki i gotuj 2-3 minuty. Dodaj tuńczyka bez zalewy, dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki, kapary oraz ugotowany makaron.

Spaghetti podawaj skropione oliwą oraz z listkami bazylii.