1. Przygotowujemy sos Buffalo: do rondelka wrzucamy masło wraz z przyprawami – imbirem oraz suszonymi paprykami, które przez chwilę prażymy, następnie dodajemy miód oraz ketchup – całość mieszamy. Do gotującego się sosu dodajemy odrobinę wody, jeszcze przez chwilę gotujemy a następnie odstawiamy do schłodzenia.
2. Kalafiora kroimy na grube kilkucentymetrowe plastry, które układamy na blaszce do pieczenia. Dokładnie smarujemy je sosem, solimy, a następnie pieczemy przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po tym czasie wrzucamy nasze steki z kalafiora na grilla.
3. Podudzia z kurczaka nacinamy w kilku miejscach, smarujemy sosem Buffalo, a następnie możemy od razu grillować.
4. Przygotowujemy sałatkę z pikli – do miski wrzucamy ogórki śląskie, kilka łyżek sałatki z zielonych pomidorów, pokrojone w plastry ogórki w sosie musztardowym, pokrojoną w plasterki papryczkę chilli oraz zieloną cebulkę i sporą garść pokrojonej natki pietruszki. Sałatkę skrapiamy olejem oraz sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.