4 os.
25 min
Łatwe
3.35 zł / os.
Szaszłyki z kiełbasy
Składniki przepisu
1 arkusz ciasta francuskiego Go tove
2 łyżki mleka 1,5% UHT Mleczna Polana
2 laski kiełbasy swojskiej Rzeźnik Szymon
1 łyżka oleju rzepakowego Marysia
1 łyżeczka majeranku Na Szlaku Smaku
sos czosnkowy Na Szlaku Smaku, do podania
Przygotowanie przepisu

Nagrzej piekarnik do 180oC. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem.

Kiełbasę pokrój w grubsze plasterki. Ciasto francuskie pokrój wzdłuż na grubość plastrów kiełbasy. Brzegi ciasta smaruj mlekiem i zawijaj w nie kiełbasę.

Kiełbaski w cieście nabij na drewniane patyczki do szaszłyków. Szaszłyki ułóż na blaszce, posyp majerankiem i wstaw do piekarnika. Piecz przez 15 minut.

Gotowe szaszłyki podawaj z sosem czosnkowym.