1. Szynkę porcjujemy, a następnie rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem, solą, suszonym tymiankiem oraz świeżą szałwią. Każdy sznycel zawijamy w 1-2 plastrów szynki parmeńskiej. Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym na patelni oleju przez ok. 4 minuty z każdej strony.
2. Obrane ziemniaki kroimy w plasterki, podsmażamy we frytkownicy, na oleju rozgrzanym do 160 stopni. Następnie podkręcamy temperaturę do 180 stopni i ponownie smażymy talarki.
3. Na patelnię, do obsmażonych sznycli, dodajemy wode, białe wino oraz śmietankę, mieszamy i dusimy sznycle, dopóki mięso nie będzie kruche. W trakcie dodajemy posiekane suszone pomidory.
4. Gotowe ziemniaki wrzucamy do miski i przyprawiamy drobno posiekanymi ziołami – świeżym lubczykiem, szałwią, miętą oraz czosnkiem, oprószamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem.