4 os.
30 min
Łatwe
2.25 zł / os.
Szybka pizza ze szpinakiem
Składniki przepisu
1 arkusz ciasta francuskiego Go Tove
1 serek brie Mleczna Polana
1 jajko M Marysia
2 łyżki mleka UHT 1,5% Mleczna Polana
100 g świeżego szpinaku
4 gałązki bazylii
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Prostokątną blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 170oC.

Ciasto francuskie rozwiń i przełóż na blaszkę. Ciasto nakłuj widelcem.

Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzuć liście szpinaku. Odczekaj 2-3 minuty, aż szpinak puści soki i zestaw patelnię z ognia.

Jajko rozbić w miseczce z mlekiem. Serek brie pokrój na mniejsze kawałki. Suszone pomidory pokrój w paseczki.

Na cieście rozłóż szpinak. Następnie nałóż kawałki sera i pomidora. Brzegi ciasta posmaruj jajkiem. Ciasto wstaw do piekarnika na 15 minut. Gotową pizzę podawaj z listkami bazylii. Dopraw do smaku solą i pieprzem.