W rondelku lub niewielkim garnku musimy zagotować wodę. Następnie dodajemy masło i cukier. Kiedy masło rozpuści się, dodajemy mąkę i mieszamy do połączenia składników, a następnie do uzyskania jednolitej masy, która odchodzi od ścianek naczynia. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 25-30 minut. Po tym czasie dodajemy trzy jajka i ponownie łączymy w jednolitą masę.
Na głębokiej patelni podgrzewamy olej. Ciasto dzielimy na porcje, z których formujemy okrągłe placki ok. 15 cm średnicy. Placki smażymy na głębokim oleju. Gdy ciasto zacznie przybierać lekko złocisty kolor, obracamy na drugą stronę.
Każdy placuszek po wyjęciu z patelni układamy na ręczniku papierowym, by odprowadzić nadmiar oleju.
Krem tworzymy łącząc serek mascarpone z odrobin śmietanki 36 % i cukru.
Torcik składamy z trzech lub więcej placków. Wierzch każdego z nich smarujemy kremem i układamy inny rodzaj owoców. Ostatnią warstwę poza owocami, możemy udekorować listkami świeżej mięty.