4 os.
30 min
Średnie
3.90 zł / os.
Tiramisu w szklankach
Składniki przepisu
250 g mascarpone
2 żółtka M z jajek Marysia
150 g biszkoptów deserowych Sielanka
4 łyżki kakao
4 łyżki cukru pudru
4 gałązki mięty
2 łyżki kawy rozpuszczalnej Gold Baristado (napar)
Przygotowanie przepisu

Przygotuj napar z kawy i przelej go do miseczki.

Żółtka ubij z cukrem pudrem. Stopniowo dodawaj serek mascarpone i ucieraj go do jednolitej masy.

Biszkopty podziel na połówki, maczaj w kawie i układaj na dnie szklanek. Następnie nałóż partię kremu i kolejne biszkopty. Czynności powtarzaj do wykończenia składników.

Wierzch deseru posyp kakao. Deser przed podaniem schładzać przez 20 minut.

Tiramisu podawaj udekorowane gałązkami mięty.