4 os.
15 min
Łatwe
5.20 zł / os.
Tiramisu z mango „Mangomisu”
Składniki przepisu
250 g mascarpone
200 g cukru pudru
1 puszka pulpy z mango
3 żółtka z wolnego wybiegu M Marysia
pomarańcza
300 g ciastek kruchych Sielanka
poncz:
2 łyżki kawy instant Crema Baristado
1 szklanka wody
sok z ½ pomarańczy
Przygotowanie przepisu
Serek mascarpone połącz z pulpą mango i cukrem pudrem, a następnie dodaj żółtka.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Zaparz mocną kawę, połącz ją z sokiem z pomarańczy.
W naczyniu szklanym lub pucharkach układaj naprzemiennie lekko nasączone ponczem kawowym ciastka, pulpę mango, masę serową. Ostatnią warstwę stanowi masa serowa i liść mięty lub świeże owoce.