6 os.
30 min
Łatwe
2.90 zł / os.
Tortilla z tuńczykiem
Składniki przepisu
1 opak. tortilli lub lawasz
½ główki sałaty lodowej
1 cebula czerwona
1 papryka czerwona
½ puszki kukurydzy konserwowej Zaczarowany Ogród
3-4 łyżki fasoli czerwonej konserwowej Zaczarowany Ogród
4 łyżki majonezu wytwornego Na Szlaku Smaku
tuńczyk w sosie własnym Master Fish
sól, pieprz Na Szlaku Smaku
Przygotowanie przepisu
Pokroić sałatę lodową i cebulę w paski, dodać pokrojoną paprykę, kukurydzę, fasolę i tuńczyka. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem. Na placek tortilli lub placek lawasz ułóż przygotowany farsz i zwiń tortillę w rulon. Pokrój w 4 cm kawałki. Udekoruj kiełkami lub innymi warzywami wg uznania.