4 os.
15 min
Łatwe
2.00 zł / os.
Tosty francuskie
Składniki przepisu
8 kromek pieczywa tostowego pszennego Wypiekarnia i Ciachownia
½ cytryny
4 gałązki mięty
2 jajka M Marysia z wolnego wybiegu
4 łyżki masła ekstra 82% Mleczna Polana
100 ml śmietanki UHT 18% Mleczna Polana
4 łyżki dżemu malinowego Zaczarowany Ogród
1 łyżeczka cynamonu Na Szlaku Smaku
2 łyżki cukru pudru
Przygotowanie przepisu

Śmietankę wlej do miski. Wbij do niej jajko i rozkłóć widelcem. Do mieszaniny dodaj cynamon i dokładnie wymieszaj. Cytryną nasmaruj ranty pieczywa tostowego.

Na patelni rozpuść masło. Tosty maczaj w jajku ze śmietanką i smaż na maśle z obu stron na złoty kolor.

Usmażone tosty przełóż na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym.

Tosty francuskie podawaj lekko posypane cukrem pudrem, z dżemem malinowym i listkami świeżej mięty.