4 os.
25 min
Łatwe
5.00 zł / os.
Trifle z owocami
Składniki przepisu
12 biszkoptów Sielanka
500 ml śmietanki 36% UHT Mleczna Polana
5 łyżek cukru pudru
2 garści malin
2 garści borówek amerykańskich
1 pomarańcza
2 gałązki świeżej mięty
5 łyżek dżemu brzoskwiniowego Zaczarowany Ogród
4 łyżki płatków migdałowych Bacalis
Przygotowanie przepisu

Pomarańczę sparz wrzątkiem, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Sok i skórkę z pomarańczy przełóż do rondla. Dodaj dżem brzoskwiniowy i doprowadź do wrzenia. Następnie za pomocą blendera zmiksuj sos na gładką masę.

Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.

Przygotuj cztery miseczki. Biszkopty maczaj w sosie brzoskwiniowym i układaj na dnie miseczki. Na biszkopty nałóż porcje bitej śmietany. Wierzch deseru udekoruj malinami, borówkami i płatkami migdałów. Trifle podawaj z listkami mięty.