Sałatka: ogórka kroimy w cienkie plasterki, paprykę w krążki. Przekładamy do miski, dodajemy pieprz i skrapiamy oliwą z oliwek. Odstawiamy do przegryzienia. Tuż przed podaniem dodajemy posiekany koperek oraz odrobinę soli.
Zupa serowa: do rondelka wlewamy mleko, słodką śmietankę, dodajemy tartą mozzarellę i serki topione. Co jakiś czas mieszamy. Kiedy zupa zagotuje się, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem.
Sos: cebulę i boczek kroimy w kostkę. Boczek wrzucamy na patelnię. Po 2-3 minutach do podsmażonego boczku dodajemy cebulę i posiekany czosnek. Kiedy składniki wysmażą się, dodajemy 200 g serka mascarpone. Dusimy do połączenia się składników. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem i listkami świeżej bazylii.
Chleb tostowy kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Przypiekamy, mieszając do uzyskania brązowej przypieczonej skórki.
Mango lassi: mango obieramy ze skóry, dzielimy na mniejsze części. Dodajemy 300 ml jogurtu naturalnego i miksujemy. Jeśli w pomieszczeniu jest ciepło, możemy wstawić do lodówki do czasu podania.
Pierogi z mięsem możemy ugotować lub podsmażyć na patelni z odrobiną oliwy przez 3 minuty z każdej strony.
Zupę podajemy z grzankami i posiekaną natką pietruszki, pierogi w towarzystwie sosu a’la carbnara z okrasą z boczku i cebulki oraz z sałatką. Mango lassi przelewamy do miseczek lub do szklanek.
Gotowe!