Wątróbkę kroimy na mniejsze elementy i usuwamy łączenia: żyłki i naczyńka. Grillujemy na tacce aluminiowej podlanej oliwą z oliwek zachowując odstępy pomiędzy porcjami wątróbki. Grillujemy kilka minut z każdej strony, aby wątróbka przypiekła się z wierzchu, ale by środku pozostała soczysta.
Sałatka: do mixu sałat dodajemy cebulę pokrojoną w cienkie plastry, obrane i pokrojone w kostkę gruszki. Dodajemy ser żółty również pokrojony w kostkę. Granat przecinamy na pół i wyciskamy pestki. Marynowane rzodkiewki kroimy na plasterki. Mieszamy. Sałatka gotowa.
Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy wrzucamy ugotowane wcześniej ziemniaki. Posypujemy posiekaną natką pietruszki, suszonym tymiankiem i smażymy przez 10 minut.
Na talerzu doprawiamy wątróbkę solą i pieprzem. Podajemy z pieczonymi ziemniakami, sałatką oraz marynowanymi ząbkami czosnku.