
4 os.
35 min
Łatwe
1.90 zł / os.
Wegańskie muffinki
Składniki przepisu
200 g mieszanki owoców Zaczarowany Ogród
½ puszki mleka kokosowego Na Szlaku Smaku
½ szkl. oleju słonecznikowego Marysia
1 ½ szkl. mąki wrocławskiej Marysia
½ szkl. cukru
4 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia Marysia
Przygotowanie przepisu
Nagrzej piekarnik do 170oC. Blachę na muffinki wyłóż papilotkami. Mleko kokosowe i olej przelej do miski. Dodaj cukier i wymieszaj trzepaczką. Następnie dodaj partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Nakładaj porcje ciasta do papilotek. Na cieście ułóż mrożone owoce. Blachę wstaw do piekarnika i piecz przez 25 minut.
Gotowe muffiny podawaj posypane cukrem pudrem.