4 os.
30 min
Łatwe
3.30 zł / os.
Wegańskie ratatuj z makaronem razowym
Składniki przepisu
2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
1 cukinia
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 papryka zielona
2 cebule
5 pieczarek
1/2 opakowania makaronu razowego Pasta La Vista
100 ml wody Aqua Rosa
400 g pomidorów krojonych w puszce Zaczarowany Ogród
3 łyżki oleju Marysia
1/3 chili
½ łyżeczki kuminu
1 łyżeczka papryki słodkiej Na Szlaku Smaku
szczypta cukru
szczypta pieprzu Na Szlaku Smaku
szczypta soli
Przygotowanie przepisu
Umyj warzywa i pieczarki. Z cukinii i papryki wytnij gniazda nasienne. Czosnek pokrój w plastry, paprykę i cukinię w 2 cm kawałki, pieczarki w 4 cząstki, a obraną cebulę w ósemki. Na patelni rozgrzej olej i zrumień cebulę. Kolejne składniki dodawaj średnio co 2 minuty: czosnek, pieczarki, paprykę, cukinię.
Po czasie dorzuć chili, paprykę słodką, kumin, pieprz i krojone pomidory. Całość delikatnie zamieszaj, zalej wodą ze szczyptą cukru, trzymaj na średnim ogniu ok 15 min. Leczo podawaj z ugotowanym zgodnie z instrukcją makaronem razowym.