4 os.
25 min
Łatwe
3.10 zł / os.
Wiatraczki z serem
Składniki przepisu
1 arkusz ciasta francuskiego Go tove
1 szt. sera camembert Mleczna Polana
4 plastry sera żółtego gouda Mleczna Polana
1 jajko L Marysia
4 łyżki mleka UHT 1,5% Mleczna Polana
garść listków natki pietruszki
1 łyżka suszonej natki pietruszki Na Szlaku Smaku
Przygotowanie przepisu
Nagrzej piekarnik do 160oC. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
Ser żółty pokrój w paseczki. Ser camembert pokrój w cienkie plasterki. W miseczce rozmieszaj jajko z mlekiem. Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Ułóż na nim ser żółty i camembert. Sery posyp suszoną natką pietruszki. Ciasto zawiń w ciasny rulon. Brzeg ciasta posmaruj jajkiem z mlekiem. Rulon z ciasta pokrój na 12 kawałków. Porcje ciasta ułóż na blaszce do pieczenia. Blaszkę wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut.
Gotowe wiatraczki podawaj udekorowane świeżymi listkami natki pietruszki.