4 os.
30 min
Łatwe
5.90 zł / os.
Zapiekane kopytka
Składniki przepisu
2 filety z kurczaka
1 opakowanie kopytek Go tove
1 cebula
2 papryki
4 gałązki bazylii
1 kartonik przecieru pomidorowego Zaczarowany Ogród
1 łyżeczka oregano Na Szlaku Smaku
2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Nagrzej piekarnik do 170oC. Kopytka ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Filet z kurczaka pokrój w kostkę. Papryki przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Na patelni z metalową rączką rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę. Smaż przez 2-3 minuty na złoty kolor. Następnie dodaj kurczaka i smaż kolejne 3 minuty. W trakcie smażenia dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj paprykę i smaż jeszcze przez 1 minutę. Po tym czasie dodaj przecier pomidorowy, oregano i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj kopytka, zamieszaj i wstaw do piekarnika na 20 minut.

Zapiekane kopytka podawaj z listkami bazylii.