4 os.
25 min
Łatwe
4.00 zł / os.
Zapiekane naleśniki
Składniki przepisu
8 naleśników
8 łyżek kremu czekoladowego Choco Charlie
200 ml śmietanki UHT 36% Mleczna Polana
4 łyżki masła 82% ekstra Mleczna Polana
2 garści orzechów włoskich Bacalis
2 łyżki cukru pudru
Przygotowanie przepisu

Piekarnik nagrzej do 180oC. Formę do zapiekania wysmaruj 2 łyżkami masła. Naleśniki posmaruj kremem czekoladowym i złóż na trójkąty. Naleśniki ułóż w foremce do zapiekania, na wierzchu rozłóż kawałki masła.

Foremkę z naleśnikami wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 15 minut.

Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.

Naleśniki podawaj z bitą śmietaną i grubo siekanymi orzechami włoskimi.