4 os.
25 min
Łatwe
3.65 zł / os.
Zapiekanka z grzybami i ogórkiem kiszonym
Składniki przepisu
150 g sera gouda w plastrach Mleczna Polana
1 łyżka masła ekstra Mleczna Polana
2 bagietki
200 g pieczarek
2 cebule
4 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
2 ogórki kiszone Zaczarowany Ogród
2 gałązki świeżego koperku
2 łyżki zmielonych suszonych podgrzybków brunatnych Zaczarowany Ogród
2 łyżki oleju słonecznikowego Marysia
sól
pieprz
Przygotowanie przepisu
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż do miękkości ok. 5 minut, a następnie dodaj starte pieczarki. Następnie dodaj rozgnieciony czosnek i smaż razem przez ok. 10 minut na łyżce masła. Dodaj suszone grzyby, dopraw solą i pieprzem i przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Dokładnie wymieszaj farsz. Bagietkę pokrój na kromki i posmaruj masłem. Nałóż farsz i połóż plaster sera. Piecz w piekarniku w temp. 180oC przez ok. 10 minut. Podawaj ze świeżym koperkiem.