4 os.
30 min
Łatwe
3.10 zł / os.
Zapiekany chleb
Składniki przepisu
1 bochenek chleba
150 g szynki w plastrach
1 opakowanie sera żółtego salami Mleczna Polana
100 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
4 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
½ pęczka szczypiorku
1 łyżeczka ziół prowansalskich Na Szlaku Smaku
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Nagrzej piekarnik do 180oC. Masło rozpuść w rondlu. Dodaj do niego posiekane ząbki czosnku i zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Plastry szynki i sera żółtego drobno pokrój.

Bochenek chleba połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą ostrego noża ponacinaj chleb w kratkę. Pomiędzy nacięcia chleba wlej masło czosnkowe, a następnie ser żółty i szynkę. Tak przygotowany chleb wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 20 minut.

Chleb podawaj zaraz po upieczeniu ze świeżo posiekanym szczypiorkiem.