 
  4 os.
 25 min
 Łatwe
 4.30 zł / os.
          Zupa chrzanowa na bulionie
        
Składniki przepisu
 
            1 cebula
            
            2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
            
            4 ziemniaki
            
            4 gałązki lubczyku
            
            4 białe kiełbasy Rzeźnik Szymon
            
            4 jajka L Marysia
            
            3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Mleczna Polana
            
            1 l bulionu warzywnego
            
            2 łyżki chrzanu Wytwornego Zaczarowany Ogród
            
            2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
            
            sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
            
Przygotowanie przepisu
 Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, przekrój na pół i pokrój w półplasterki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek. Białą kiełbasę pokrój w plastry.
W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę. Smaż przez 1 minutę, dodaj czosnek i smaż kolejną minutę. Po tym czasie dodaj chrzan i wlej bulion. Gdy bulion zawrze, dodaj do garnka ziemniaki i gotuj na małym ogniu przez 10-12 minut.
Gorącą zupą zahartuj śmietanę i wlej ją do garnka. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zupę chrzanową podawaj z jajkiem, białą kiełbasą i listkami lubczyku.