4 os.
25 min
Łatwe
4.30 zł / os.
Zupa chrzanowa na bulionie
Składniki przepisu
1 cebula
2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
4 ziemniaki
4 gałązki lubczyku
4 białe kiełbasy Rzeźnik Szymon
4 jajka L Marysia
3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Mleczna Polana
1 l bulionu warzywnego
2 łyżki chrzanu Wytwornego Zaczarowany Ogród
2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, przekrój na pół i pokrój w półplasterki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek. Białą kiełbasę pokrój w plastry.

W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę. Smaż przez 1 minutę, dodaj czosnek i smaż kolejną minutę. Po tym czasie dodaj chrzan i wlej bulion. Gdy bulion zawrze, dodaj do garnka ziemniaki i gotuj na małym ogniu przez 10-12 minut.

Gorącą zupą zahartuj śmietanę i wlej ją do garnka. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zupę chrzanową podawaj z jajkiem, białą kiełbasą i listkami lubczyku.