4 os.
40 min
Łatwe
3.00 zł / os.
Zupa fasolowa
Składniki przepisu
Boczek wędzony surowy Rzeźnik Szymon, 300 g
Cebula, 1 sztuka/150 g
Papryka, 3 sztuki/500 g
Fasola czerwona konserwowa Zaczarowany Ogród, 1 puszka/170 g
Fasola biała konserwowa Zaczarowany Ogród, 1 puszka/170 g
Olej Marysia, 1 łyżka/8 g
Majeranek Na Szlaku Smaku, 1 łyżka/10 g
Chili, szczypta
Sól, pieprz, do smaku
Ziele angielskie Na Szlaku Smaku, 5 ziarenek/2 g
Liść Laurowy Na Szlaku Smaku,2 listki/1 g
Przygotowanie przepisu

Boczek pokrój w kostkę. Rozgrzej w garnku łyżkę oleju i podsmaż na nim boczek. Do podsmażonego boczku dodaj drobno posiekaną cebulę. Smaż 5 minut. Następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Wymieszaj zawartość garnka, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, i smaż przez 10-15 minut. Po tym czasie dolej do garnka 0,5 l i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i chili. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Na koniec dopraw zupę majerankiem.