4 os.
30 min
Łatwe
2.60 zł / os.
Zupa kukurydziana z kurczakiem
Składniki przepisu
400 g mięsa z udka kurczaka bez skóry, bez kości
100 g kaszy bulgur Marysia
50 ml śmietanki 30% Mleczna Polana
1 puszka kukurydzy Zaczarowany Ogród
1 cebula
3 ząbki czosnku
4 gałązki natki pietruszki
1,25 l bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
1 łyżka curry Na Szlaku Smaku
sól
pieprz
Przygotowanie przepisu

W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy. Cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Posiekaną cebulę przełóż do garnka i smaż na małym ogniu 2-3 minuty. Następnie dodaj pokrojony w plasterki czosnek i smaż kolejną minutę.

Mięso pokrój w kostkę i dodaj do garnka. Smaż około 3-4 minuty. Następnie dodaj kaszę bulgur i dokładnie wymieszaj zawartość garnka. Dodaj curry i wlej do garnka bulion. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut. Gotową zupę zapraw śmietanką. Zahartuj śmietankę wrzącą zupą i przelej ją do garnka. Dodaj do zupy kukurydzę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj ze świeżo posiekaną natką pietruszki.