4 os.
60 min
Średnie
3.75 zł / os.
Zupa meksykańska
Składniki przepisu
400 g wieprzowiny
4 plastry sera żółtego edamskiego Mleczna Polana
1 opakowanie fasolki zielonej Zaczarowany Ogród
1 cebula
2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
4 gałązki lubczyku
100 ml białego wina
800 ml bulionu warzywnego
2 łyżki koncentratu pomidorowego Zaczarowany Ogród
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Cebulę obierz i pokrój w pióra. Czosnek zmiażdż i drobno posiekaj. Mięso opłucz, osusz i pokrój w grubą kostkę. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę. Smaż przez 2 minuty, a następnie dodaj czosnek. Smaż kolejną minutę. Po tym czasie dodaj mięso i smaż jeszcze przez 5 minut. Następnie zalej mięso białym winem. Zaczekaj, aż wino odparuje i dodaj koncentrat pomidorowy. Zamieszaj mięso, dodaj zieloną fasolkę i bulion. Gotuj na mały ogniu przez 50 minut. Gotową zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj z siekanym serem żółtym i listkami lubczyku.