4 os.
20 min
Łatwe
14.90 zł / os.
Zupa miso z łososiem
Składniki przepisu
1 l wywaru mięsnego
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki pasty miso
1 kawałek imbiru
4 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
2 szt. trawy cytrynowej
1 łyżka sosu rybnego
1 szt. chili
1/2 główki brokuła
150 g pieczarek
1/2 łyżeczki papryki słodkiej Na Szlaku Smaku
500 g fileta z łososia
1/2 opak. makaronu ryżowego
2 łyżki ciemnego oleju sezamowego
1 limonka
świeża kolendra
szczypiorek
sól
Przygotowanie przepisu

Do wywaru dodaj sos sojowy, pokrojony imbir i czosnek, posiekane chili, sos rybny, pastę miso i gotuj około 20 minut. Następnie dodaj podzielone na różyczki brokuły, pokrojone w plastry pieczarki i rozgniecioną trawę cytrynową i gotuj około 5 minut. Po zdjęciu z ognia dodaj pokrojonego w dużą kostkę łososia i po 10 minutach nalej zupę do miseczek z ugotowanym makaronem. Na górę zetrzyj skórkę z limonki i dodaj posiekaną kolendrę i szczypiorek. Na koniec dodaj parę kropli oleju sezamowego.