4 os.
25 min
Łatwe
3.30 zł / os.
Zupa paprykowa
Składniki przepisu
3 czerwone papryki
1 marchewka
2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
4 gałązki bazylii
1 serek camembert Mleczna Polana
1 łyżka masła ekstra 82% Mleczna Polana
800 ml bulionu warzywnego
1 łyżka oliwy z oliwek Philosophie
2 łyżki koncentratu pomidorowego Zaczarowany Ogród
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Paprykę przekrój, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w grubą kostkę. Cebulę obierz i pokrój w plastry. Czosnek zmiażdż i pokrój w plasterki. Marchew obierz i pokrój w półplasterki.

W garnku rozpuść masło, wrzuć na nie cebulę i smaż przez 1 minutę. Po tym czasie dodaj czosnek i smaż kolejną minutę. Następnie dodaj marchewkę i smaż jeszcze przez minutę. Na koniec dodaj paprykę, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i smaż przez 2 minuty.

Po upływie czasu zalej warzywa bulionem i gotuj na małym ogniu przez 12 minut.

Gotową zupę zblenduj na krem. Dopraw zupę do smaku solą i pieprzem.

Zupę podawaj skropioną oliwą, z kawałkami sera camembert i listkami bazylii.