Warzywa obieramy i kroimy w cienki plasterki. Z łodyg selera naciowego usuwamy żyłki. Warzywa umieszczamy w rozgrzanym i suchym garnku. Prażymy przez ok. 6 minut.
Następnie podlewamy wodą lub bulionem. Doprawiamy trawą cytrynową. Gotujemy przez kolejne 5-6 minut.
Dodajemy ryby wędzone. Mięso oddzielamy od ości, ale nie zdejmujemy skóry, która zawiera w sobie dużo smaku. Pozostawiamy na kolejne 5-6 minut. W międzyczasie pomidory koktajlowe przecinamy na pół. Zieloną cebulkę wraz z natką kroimy w plasterki. Pomidory, cebulkę oraz zieloną fasolkę szparagową dodajemy do garnka i gotujemy kolejne 5 minut.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę koperku oraz pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem
Podajemy z dodatkiem śmietanki.