2 os.
20 min
Łatwe
6.50 zł / os.
Zupa śledziowa
Składniki przepisu
300 g filetów śledziowych Master Fish
200 g śmietany kwaśnej 18% Mleczna Polana
2 cebule (pokrojone w piórka)
2 łyżki masła 82% ekstra Mleczna Polana
natka pietruszki Na Szlaku Smaku
koperek, kminek mielony, kmin rzymski
sezam biały
olej lniany
2 ugotowane ziemniaki
Przygotowanie przepisu

Cebulę pokrój w piórka i przesmaż na maśle.

Śledzie namocz w zimnej wodzie przez 3-12 h. Następnie pokrój filety w paski ok 2 cm.

W misce ułóż śledzie, dodaj śmietanę, przyprawy i natkę pietruszki i kopru. Śledzie podaj z ugotowanymi ziemniakami przekrojonymi na pół.

Propozycja podania:

Zimną zupę ze śledzia na śmietanie podaj z gorącym ziemniakiem i kroplą oleju świątecznego z roztocza lub lnianego